Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Κρατάτε Τούρκοι τ' άλογα

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 1426
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
1426Κρατάτε Τούρκοι τ' άλογα  (2:05 - 128 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΆλλος Καλλιτέχνης09/06/2005 16:39:10Παραδοσιακό καθιστικό τραγούδι των κλεφτών της Στερεάς Ελλάδος. Αναφέρεται στη σύλληψη του Κατσαντώνη και την προσαγωγή του στον Αλή Πασσα των Ιωαννίνων. Ο Αλή πασάς ζήτησε από τον Κατσαντώνη να προσκυνήσει και να του αποκαλύψει που κρύβει τους θησαυρούς του. Επειδή ο Κατσαντώνης αγέρωχα αρνήθηκε τις προτάσεις του Βεζύρη των Ιωαννίνων, διέταξε να τον σκοτώσουν μαζί με τον αδελφό του, αφού πρώτα τους σπάσανε τα ισχία. Ο Σπύρος Περιστέρης που τραγουδάει πιθανότατα δεν είναι ο γνωστός συνθέτης του ρεμπέτικου (δεν τραγουδούσε σε ηχογραφήσεις) αλλά ο συνονόματός του πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών για 50 χρόνια και δάσκαλος της εκκλησιαστικής μουσικής. Γεννήθηκε το 1912 στη Ροδοδάφνη Αιγιαλίας και πέθανε το 1998 στην Αθήνα.