Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Θέλω να ξέρω κούκλα μου

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 15655
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
15655Θέλω να ξέρω κούκλα μου  (3:26 - 192 Kbps) 1Βαμβακάρης Μ.Βαμβακάρης Μ.
Χατζηχρήστος Α.
Χατζηχρήστος Α.
194829/01/2014 23:59:31Ερωτικό τραγούδι με ιδιαίτερη τρυφερότητα που κεντρικά θίγει το πρόβλημα της εξάρτησης της μέλλουσας αρραβωνιαστικιάς ή συζύγου ή και ερωμένης ακόμα, από τη γνώμη και τη θέληση της μάνας, που είναι εμπόδιο γενικώτερα σε οποιαδήποτε σχέση δεν εγκρίνει ή δεν βλέπει με καλό μάτι. Βέβαια εδώ η τελική κατάληξη παραμένει άγνωστη. Ορχήστρα με δυο μπουζούκια, κιθάρα, ακορντεόν και μπαγλαμά. Ο Σχορέλης (τόμ. Α σελ. 216) καταγράφει μια ακόμη στροφή (ένα δίστιχο) πιθανόν παρμένο από σημειώσεις του συνθέτη ή από λαϊκό περιοδικό: «Ν αφήσεις φως μου τη ντροπή και να ρθεις πια σ εμένα, γιατί τα νειάτα φεύγουνε κι αλλοίμονο σε μένα». Δίσκος Odeon GA 7448, στην άλλη πλευρά του δίσκου το «Μη πληγώνεις και πονώ».Odeon GA 7448local_librarypageview

Θέλω να ξέρω κούκλα μου, το τι σε βασανίζει,

|μην είναι η μάνα σου κακιά και σε περιορίζει. x2


Μαζί με μένα σαν θα 'ρθεις, να μη σκεφτείς κανένα

|κι ότι κι αν κρύβεις στήν καρδιά, να μου το λες εμένα. x2


Εγώ σου λέω κούκλα μου, τη μάνα σου ν'αφήσεις

|κι έλα με με κουκλίτσα μου, χρυσή ζωή να ζήσεις x2