Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Ο φέγγον και ο Γώγος(Πόντου)

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 16030
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
16030Ο φέγγον και ο Γώγος(Πόντου)  (3:04 - 192 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΠΟΝΤΙΑΚΑΆλλος Καλλιτέχνης197205/06/2014 17:46:17Του Γώγου Πετρίδη που το τραγουδα και παίζει τη λύρα. Δίσκος 45 στρ. Panivar Ελλάδος 527. "Ένα αστέρι βγήκε στην Ανατολή κι άλλο ένα βγήκε στο Τεπέκοϊ ( τοπωνύμιο) Σοφίτσα μου έξω μη βγαίνεις και μη φαίνεσαι τα παλληκάρια κλαίνε και σε ψάχνουνε. Άνοιξε το ντουλάπι και δώσε μου ένα μήλο, έλα – έλα σου λέω και σε παρακαλώ άνοιξε το παράθυρο πουλί μου, γιαβρί μου* (μικρό μου*) για να δω τον ήλιο, σε παρακαλώ για να δω τον ήλιο (*σκυλοκούταβον) σκύλας παιδί." *σκυλοκούταβον = παιδί άτακτοPAN- 527