Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Συρτό πολίτικο

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 17280
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
17280Συρτό πολίτικο  (3:18 - 192 Kbps) 1Σκαρβέλης Κ.ΟΡΓΑΝΙΚΑ193428/02/2016 23:20:11«Εκπληκτικός οργανικός σκοπός, αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για παραδοσιακή μελωδία της Πόλης ή δημιουργία του Κώστα Σκαρβέλη. Κι αυτό γιατί ο μεν δίσκος 78 στροφών, φέρει την ένδειξη «διασκευή» η καρτέλα της ΑΕΠΙ το καταγράφει χωρίς αυτή την ένδειξη, σαν δημιουργία του Κώστα Σκαρβέλη. Δίσκος Columbia Ελ DG-6117 / CG-1239 . Χιουμοριστικού ενδιαφέροντος και οι διάλογοι-επιφωνήματα ανάμεσα στους τρεις σπουδαίους μουσικούς που παίζουν: αρμόνικα ο Αντώνης Παπατζής (το πραγματικό του όνομα Αμιράλης), μαντόλα ο Σπύρος Περιστέρης και κιθάρα ο Κώστας Σκαρβέλης. Ένας τέταρτος μουσικός παίζει ποτηράκια (μάλλον ο Αγάπιος Τομπούλης).» (Τα παραπάνω είναι σχόλια του Παν. Κουνάδη από το βιβλιαράκι που συνοδεύει το CD «Κώστας Σκαρβέλης IV Συνθέτες του Ρεμπέτικου».) Ο ίδιος βασικός σκοπός εντοπίζεται όμως και στο προγενέστερο (1930) «Εσύ που σέρνεις το χορό» με τον Αντ. Νταλγκά (όπου αναφέρεται ως παραδοσιακός) αλλά και στο μεταγενέστερο (1939) «Πολίτισσα» του Μάρκου. (Για την αναζήτηση: Συρτός Πολίτικος)DG-6117