Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Ένας ασίκης έρχεται

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 17928
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
17928Ένας ασίκης έρχεται  (5:22 - 192 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΆλλος Καλλιτέχνης29/11/2016 10:23:30Τραγουδά ο Αγγελής Βέρρας (1908-1980) πατέρας της Φρόσως και της Τασίας Βέρρα και παίζει κλαρίνο ο Ανδρέας Ντρόλας. Το τραγούδι αναφέρεται στο γάμο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τον Ιούλιο του 1428, στην Πάτρα, με την ανιψιά του Λεονάρδου Β΄ Τόκκου, Λατίνου ηγεμόνα της Δυτικής Ελλάδας, που λεγόταν Μαγδαληνή, η οποία μετά τον γάμο έγινε ορθόδοξη και άλλαξε το όνομά της σε Θεοδώρα. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο περίπου, το Νοέμβριο 1429, η Θεοδώρα πέθανε στο Στάμηρο - Σανταμέρι της Αχαΐας. Το ίδιο τραγούδι έχει ηχογραφήσει και ο Κώστας Ρούκουνας με τον Γ. Ανεστόπουλο το 1940 με τον τίτλο «Ένας λεβέντης διάβαινε». Οι στίχοι στις δύο εκτελέσεις αλληλοσυμπληρώνονται νοηματικά. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το εξαιρετικό, παρατεταμένο και μελαγχολικό, σόλο του Ανδρέα Ντρόλα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη στροφή στο πιο πάνω καθιστικό, που θυμίζει πολύ το ανάλογο σόλο του Νίκου Ρέλλια στο τραγούδι του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου (Κούρου) με τίτλο «Τρία πουλάκια παν’ ψηλά».