Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Σαμαντάκας

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 5097
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
5097Σαμαντάκας  (3:34 - 128 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΧαλκιάς Φ.195309/06/2006 19:52:33Πρόκειται για ένα μοιρολόι γραμμένο για ένα Τούρκο, φίλο των Ελλήνων της Ηπείρου(Οσμάν Τάκας) που έπαιξαν οι μουσικοί πάνω απ' τον τάφο του. Τον σκοπό αυτό πρωτόπαιξε το 1931 ο διάσημος για την τέχνη του στο κλαρίνο Νίκος Τζάρας. "Γειά σου Σαμαντάκα, τη λεβεντιά σου νάχα. Εσύ κοιμάσαι κι εγώ νυστάζω σε συλλογούμαι κι αναστενάζω. Ξύπνα Σαμαντάκα, και βάλε τα τσαρούχια. Στρίψε τη μουστάκα, γειά σου Σαμαντάκα". Ερμηνεύει και παίζει λαούτο ο Φώτης Χαλκιάς.Βιολί ο Κυριάκος Χαλκιάς και κλαρίνο ο Τάσος Χακλιάς. Δίσκος COLUMBIA DG-7018.DG-7018