Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Απονιά

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 6893
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
6893Απονιά  (3:25 - 128 Kbps) 1ΕΛΑΦΡΑΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΕΣ191212/12/2006 22:07:55Η πρώτη εμφάνιση της λέξης ρεμπέτικο σε ετικέττα δίσκου, που εκδόθηκε μάλλον το 1912 από την εταιρεία "ORFEON RECORD", με τίτλο "Απονιά" και Νο 10188. Το τραγούδι προέρχεται από επιθεώρηση που είχε κάνει μεγάλο σουξέ στη Σμύρνη. Είναι "ελαφράς" μουσικής, με "αστικό-λαϊκού" περιεχομένου στίχων και με ερμηνευτές την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ. Η Αγγέλα Παπάζογλου στο βιβλίο ΤΑ ΧΑΪΡΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ(σελ.275), μιλάει για την "Απονιά" που την ζητούσαν επίμονα κάποιοι πελάτες στο μαγαζί "ΜΕΛΗΣ" στη Σμύρνη, στο οποίο τραγουδούσε.(Το τραγούδι και τα σχόλια από το βιβλίο του Πάνου Σαββόπουλου "Περί της λέξεως ρεμπέτικο το ανάγνωσμα...και άλλα").OrfNO-10188