Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Σαμπάχ μανές (Όσο μπορείς καρδούλα μου)

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 9885
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
9885Σαμπάχ μανές (Όσο μπορείς καρδούλα μου)  (3:18 - 128 Kbps) 1ΑΜΑΝΕΔΕΣΑντωνοπούλου (Κυρία Κούλα)191605/10/2009 19:28:59"Όσο μπορείς καρδούλα μου κρύψε βαθιά τον πόνο, (να μην τον μάθουν και γελούν)* με τι μεράκι λειώνω". Στο βιολί ο Αθανάσιος Μακεδόνας και στο λαούτο ο Ανδρέας Πατρινός. Ηχογράφηση στη Νέα Υόρκη στα 1916-7. Δίσκος Columbia Αμερικής CO-Ε 3324. *Επειδή δεν είναι καλή η ποιότητα του ήχου, ο στίχος αυτός είναι αντιγραφή από τον Α' τόμο της ανθολογίας του Σχορέλη (σ. 160) ο οποίος καταγράφει τα λόγια του μανέ στο όνομα της Κούλας όπως επίσης και μια παραλλαγή του στην σελ. 159 (για να μην ξέρει ο καθείς) στο όνομα του Λ. Ταμπανίδη.