Παραδοσιακός χορός με αυθεντικότητα και πρωτοτυπία

Σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την παραδοσιακή μας μουσική και τις συνήθειες-ύφος-χορούς του κάθε τόπου
Mantzouris Dimitris
Posts: 6
Joined: 01 Mar 2005 03:50 am
Status: Offline

Παραδοσιακός χορός με αυθεντικότητα και πρωτοτυπία

Postby Mantzouris Dimitris » 15 Oct 2013 02:22 pm

Ξεκινούν από φέτος μαθήματα παραδοσιακού χορού στο ΚΕΠΕΜ οργανωμένα σε μία βάση ιδιαίτερη, με στόχο την αυθεντική κατά το δυνατόν μετάδοση, όχι του βήματος, αλλά του χορού ως έκφρασης μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της παράδοσης γενικά. Έτσι, ο μαθητής θα έχει την ευκαιρία:

1. να χορέψει, μεταξύ άλλων, υπό τους ήχους αυθεντικών εκτελέσεων από το ανέκδοτο αρχείο του Σ. Καρά, καθώς το αυθεντικό μουσικό χρώμα συμβάλλει και στο αυθεντικό χορευτικό ύφος, και
2. να παρακολουθήσει στο προχωρημένο τμήμα περιοδικά ειδικούς προσκεκλημένους εισηγητές, οι οποίοι θα διδάσκουν το χορευτικό ρεπερτόριο της περιοχής στην οποία ειδικεύονται, ώστε κάθε μαθητής να αποκτήσει αμεσότερη πρόσβαση στο αυθεντικό ύφος της περιοχής.

Ο δάσκαλος
Δάσκαλος του χορού θα είναι ο βαθύς γνώστης του παραδοσιακού χορού Βασίλης Ι. Οικονόμου, γνωστός σε όσους συμμετείχαν πέρσι στα σεμινάρια χορού ως συντονιστής του σεμιναριακού κύκλου, ο οποίος προσεγγίζει τον παραδοσιακό χορό με απόλυτο σεβασμό και σοβαρότητα, αλλά και με ουσιαστική γνώση, με τη ματιά ενός έμπειρου ερευνητή του λαϊκού μας πολιτισμού.


Κόστος
Στόχος μας είναι ένα τέτοιο μάθημα να γίνει προσιτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Το κόστος του μαθήματος είναι 35 ευρώ για την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου και 35 ευρώ για την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου.
Παράλληλα, ο εγγραφόμενος στο μάθημα χορού θα έχει τη δυνατότητα ως μαθητής του ΚΕΠΕΜ να συμμετέχει στα σεμινάρια χορού με έκπτωση.


Ημέρα-ώρες
Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη, τις παρακάτω ώρες:

Τμήμα αρχαρίων: 7-8 μ.μ.
Τμήμα προχωρημένων: 8-9.30 μ.μ.


Εγγραφές
Η περίοδος εγγραφών διαρκεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου.
Για να εγγραφείτε στο μάθημα, επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής. Η γραμματεία είναι ανοιχτή κάθε μέρα, 5-9 μ.μ.


Σας περιμένουμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να ερευνήσουμε, να γνωρίσουμε και να γνωριστούμε!

Mantzouris Dimitris
Posts: 6
Joined: 01 Mar 2005 03:50 am
Status: Offline

Postby Mantzouris Dimitris » 15 Oct 2013 02:24 pm

Το τηλέφωνο της Γραμματείας: 2108237447


Return to “Γενικά”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest