ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΖΟΣ: Μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση από την Θεσσαλονίκη

Για το Ανικανοποίητο.....
More than 150 posts user.
Posts: 425
Joined: 20 Nov 2015 11:17 pm
Status: Offline

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΖΟΣ: Μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση από την Θεσσαλονίκη

Postby Για το Ανικανοποίητο..... » 19 Dec 2017 08:02 pm

Τέτοια εποχή, 80 χρόνια πριν, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΤΟ ΕΡΓΟΝ", χρονογράφημα του Κώστα Μπέζου για τις χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του στην Θεσσαλονίκη το 1932.

Ο Κ.Μπέζος στο κείμενο του, περιγράφει γλαφυρά προσωπικές δύσκολες στιγμές που έζησε στην συμπρωτεύουσα, μετά την επάνοδο του από το Ζάγκρεμπ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Αν και φτασμένος καλλιτέχνης ο Κωστής Μπέζος, είχε και αυτός τις άσχημες στιγμές του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1930, κατά την οποία σημάδεψε με την μουσική του, τα σκίτσα του, τα χρονογραφήματα και την συγγραφή θεατρικών έργων, την κουλτούρα του τόπου μας.

Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια για την ανάδειξη του πολύπλευρου ταλέντου του έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς. Η σελίδας μας διαθέτει πλέον τα περισσότερα από τα τραγούδια του Κώστα Μπέζου στους δίσκους 78 στροφών.

Ακολουθεί το χρονογράφημα του.

ΤΟ ΕΡΓΟΝ 25-12-1937.png
ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΕΖΟΣ:Μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση από την Θεσσαλονίκη
ΤΟ ΕΡΓΟΝ 25-12-1937.png (1.86 MiB) Viewed 219 times


θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη και τους επισκέπτες της σελίδας μας χρόνια καλά και καλή χρονιά με καλές μουσικές επιλογές *mpouz*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.dpgr.gr/usergalleries/index.php?cat=38403
http://www.musicwave.gr/klearhos/
https://soundcloud.com/klearhos

Return to “Κείμενα ιστορικά - Της εποχής”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest